Yaz tatilini geçirmek için gittiğimiz Sarımsaklı'da yaklaşık bir hafta kaldık. Bazı günleri de çevreyi gezmeye ayırdık. Bir akşamüstü denizden çıkmış sahilde yürürken tur firmalarının standını gördük ve daha önce de bolca duyduğumuz Şeytan Sofrası'na gitmeye karar verdik.
Öncelikle Şeytan Sofrası'na Sarımsaklı'dan turlar 19:15'de hareket ediyor ve kişibaşı 10 TL. 10 dakikalık bir yolun ardından gün batışını izliyor ve 21:15'de tekrar geri dönüyorsunuz. Efsanesine gelince, şeytanın cennetten kovulduktan sonra ilk olarak buraya geldiği söyleniyor. Şeytana ait olduğu söylenen dev bir ayak izi var :) Tabiki kayanın doğal oluşumunun ayak izine benzemesi nedeniyle böyle varsayılmış. Bunlardan daha ilginç olan ise bu ayak izi olduğu söylenen çukurun başına gidip bez parçaları bağlayıp dilek tutuyor olmaları :) Bahsi geçen ayak izi şöyle bir şey:
Gördüğünüz gibi başta yabancı turistler olmak üzere insanlar buraya bozuk para atıp dilek tutuyorlar. Mantığını bir türlü kavrayamadım ama eğlencesine de yapılıyor olabilir, bilemedim :) Bizim gitmekteki amacımız manzara ve muhteşem gün batımını izlemekti. Manzara gerçekten çok güzel. Bu tepeden Ayvalık adalarını ve Midilli'yi rahatlıkla görebiliyorsunuz. Zaten bu geziden sonra Midilli'ye gitmeye karar verdik ama onu diğer yazıda anlatacağım :)
Sesten de anlayacağınız üzere tepe acayip rüzgar alıyor. Öyle ki kenarda duran benim gibi birini kolaylıkla aşağıya savurabilir. Bu nedenle buraya giderken benim ve bir çok turistin yaptığı hataya düşüp elbise vs giymeyin, rahat hareket edemezsiniz.
Manzara gerçekten gidip görmeye değer. Dilerseniz tepedeki özel işletmeden yiyecek yada içecek bir şeyler alıp manzaraya eşlik edebilirsiniz. Biz öyle yaptık. Güneşin batışına yakın kayalıklara gittik ve gün batışını izledik. Güneşin batışına saniyeler kala hep birazdan "Ooooo" çekip güneş ufukta kaybolduğunda da alkışladık. İçten gelen komik bir ifade oldu hepimiz için :) Ve tabiki bunu da yapmasak olmazdı :)))
Dönüş saati gelince yine geldiğimiz otobüslere binip Sarımsaklı'ya döndük. Bir gün sonrasında Cunda adasına gitmeyi kararlaştırdık. Cunda'da neler yaptık, nerelere gittik, neler yedik içtik bir sonraki yazıda burada olacak. Merakla kalın...
Şeytan sofrasıyla manzaranın güzelliği insanın hayal gücünün sınırsızlığından sanırım farklı farklı efsaneler üretilmiş bizim rehber bir hikaye daha anlatmıştı ki iki efsanede mantığıma uymamıştı Zaten manzaraya öyle aklımı başımdan aldı ki bütün mitleri unuttum gitti. P.S. yangin sonrası ve öncesini karşılaştırdığımda o güzel ormanin yanip kul olmus olmasi canımı hala çok yakıyor.
YanıtlaSilMalesef orman yangınları hepimizin içini yakıyor :(
YanıtlaSil