24 Ağustos 2014 Pazar

BARSELONA KATEDRALİ VE LA BOQUERIA

Şehirde özellikle geceleri gezinirken görüp bir türlü uğramak için uygun zamanı yaratamadığımız bir yerdi Barselona katedrali. Park Güell'de geçirdiğimiz güzel ve bol güneşli günden sonra hava bozup yine yağmur başlayınca fırsat bu fırsat dedik. Asıl ismi Catedral de la Santa Creu i Santa Eulalia olan katedral gotik mimarisinin 14. yüzyıl örneklerinden.
Katedral Roma döneminde 13 yaşındayken şehit olan Eulalia'ya adanmış. Ve Santa Eulalia'nın mezarı da katedral içerisinde yer alıyor. Katedrale giriş hala ibadethane olarak kullanıldığı için ücretsiz fakat asansör ile katedralin çatısına çıkmak isterseniz 3 Euro ödemeniz gerekiyor. Yukarı çıktığınızda bir kez daha Barselona şehir manzarasını görebiliyorsunuz. 
Barcelona katedralini gezdikten sonra La Ramble'da bulunan La Boqueria'da bulduk kendimizi. La Boqueria Barselona'nın en ünlü pazarı. Aynı zamanda yerli ve yabancı turistlerin en çok bulunduğu mekanlardan biri.
Burası hakkında en önemli hatırlatma Pazar günü kapalı olduğu. Seyahatinizi planlarken La Boqueria için pazar gününü seçenekler arasından çıkartın. 
Taze sebze, meyve, balık ve etin yanısıra egzotik yiyeceklere de kolayca ulaşabilirsiniz bu pazarda. Aynı zamanda yerel tatları denemek isterseniz pazarın içinde tapas barlar da mevcut.
 
 
 
La Boqueria'nın pazar günleri kapalı olduğunu bir kere daha hatırlatıp bu yazıyı burada bitiriyorum. Bir sonraki yazımda Katalonya Ulusal Sanat Müzesi'nden bahsedeceğim. Gördüğünüz gibi biz gittiğimiz yerlerde müze müze geziyoruz ve mutluyuz ama umarım siz de okurken mutlu oluyor sıkılmıyorsunuzdur. Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli. Yorumlarınız için teşekkürler...