26 Ağustos 2014 Salı

KATALONYA ULUSAL SANAT MÜZESİ

Barselona'da gezilecek sayılı yer kalmışken Katalonya Ulusal Sanat müzesine gitmeye karar verdik. Müzeye gidebilmek için Bus Turistic ile Arena'ya kadar gidip orada inmeniz gerekiyor. Böylece Arena'yı görmüş oluyorsunuz. Biz de öyle yaptık.
Arena, La Monumental olarak bilinen önceden boğa güreşlerinin yapıldığı yer tabiki. Artık Barselona'da boğa güreşleri yapılmadığı için burası restaurant ve barlara devredilmiş. Yukarıya fotoğrafta gördüğünüz asansör ile kişibaşı 1 Euro ödeyerek çıkabiliyorsunuz. 
Arena'ya çıkarken 10 dakika yürüme mesafesindeki Katalonya Ulusal Müzesini de görebiliyorsunuz. Aşağıdaki videoda görebilirsiniz. Fakat video Iphone ile çekildiği için görüntü kalitesi düşük ve nedense çevreye bakınıp durmuşum. Bundan sonraki videolarımda daha dikkatli olacağım bu konuda :(
Arena'ya çıktıktan sonra göreceğiniz tam olarak bu. Karşıda tepedeki yapı da Ulusal Sanat Müzesi zaten.
Biz karnımız aç olmadığı için Arena'daki restaurantları deneyemedik fakat gayet güzel kokular geliyordu, denenebilir :) Arena'da yarım saat kadar manzarayı izledikten sonra tekrar aşağı inip müzeye gittik.
Müzeye ulaşabilmek için bu uzuuuun caddede 10 dakika kadar yürümeniz gerekiyor. Cadde bittiğinde sizi müzeye doğru kat kat yükselen havuzlar bekliyor. Mutlaka durup oradan müzeye bakın. Çok güzel görünüyor. 
Merdivenlerden yukarı çıktığınızda Arena'da gördüğünüz manzaranın tam tersi yönden bakıyorsunuz şehre. Aşağıda gördüğünüz manzara ise müzenin terasından.
Müzeye giriş kişi başı 12 Euro. Terasa çıkmak için 3 Euro daha ödemeniz gerekiyor. 16 yaş altı ve 65 yaş üstündekilere ise ücretsiz. Müze gerçekten büyük ve kapsamlı. Yaklaşık 2,5-3 saatte ancak hızlı hızlı gezebildik. Müzede barok, klasik ve modern resim ve heykel örnekleri mevcut. Size fotoğrafını çektiğim eserlerden kısa bir video hazırladım. Görmüş kadar olun diye :)
Katalonya ulusal müzesini de gezip bitirdiğimize göre son durağımıza gidebiliriz. Bir sonraki yazıda gezerken çok eğlendiğimiz Katalonya tarih müzesi olacak. Görüşmek üzere...

2 yorum:

  1. gezi bloglarına bayılıyorum. eğer yazısı yazılan yere gitme planım varsa orada işime yarayacak bilgiler edinebildiği için, yok gitmeyeceksem bile süper bir genel kültür olduğu için...
    ben de çok çok az olsa da yazmaya çalışırım hep, bilinmeyenleriyle.... sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli. Yorumlarınız için teşekkürler...