21 Haziran 2014 Cumartesi

ESKİŞEHİR ETİ ARKEOLOJİ MÜZESİ

Eskişehir'de son durağımız otobüs saatine birkaç saat kala Eti Arkeoloji Müzesi oldu. Her ne kadar internetten edindiğim bilgilerde Türkiye'nin en üst teknoloji kullanılan müzesi olarak geçse de açıkçası tamamen hayalkırıklığı oldu benim için. Eti markasının sponsorluğunda oluşturulmuş müzede projeksiyon cihazları bile çalışmıyordu bu nasıl bir üstün teknolojidir ben hiçbir şey anlamadım bu işten :)
Neyse efendim, 2010 yılında açılan müzede ciddi bir kapasite sorunu var. Sergilenen çok az eser var ki yer darlığından kaynaklanıyordur. Müze deposunda ise 18 binden fazla eser varmış. Kısaca müze şöyle:
Evet bu nasıl müze yazısı bunlar nasıl fotoğraflar demeyin. Gerçekten müzede bundan fazlası yok. Ha müzedeki favori parçamı unuttum. İyi talih kolyesi... Hepinize bol şans getirsin :)))
:)) Böylece Eskişehir de bitmiş oldu. Sırada 4 günlük mini Barcelona turumuz var. Bu aralar yine üşengeçliğim üstümde. Umarım Barcelona yazıları da en kısa sürede burada olacak. Sevgiyle kalın...

5 yorum:

  1. Muhtemelen bir çok eser replikadır :) Mesela fotoğrafını çektiğiniz sistrum Alacahöyük replikası olmalı. Bildiğim kadarı ile Ankara Anadolu Medeniyetler Müzesinde sergilenmekte :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de hevesle açtım başlığı ama:)
    Gerçi sizin suçunuz yok:))

    YanıtlaSil
  3. Bugün facebookta yayınlanmış. Sünnet düğünü yapmışlar burada :)) Senin post aklıma geldi görünce https://www.facebook.com/arkeolojienstitusu/posts/274000222784234
    Özel müzeden ne beklenir ki :) Orjinal olmayan eserler olduğu gibi orjinallerde var ancak sikke, ağırlık, fosil vs. Yoksa geyik sistrumun orjinal olması mümkün değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gördüm ya gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Demekki fikirlerimde oldukça haklıymışım. Keşke haksız çıksaymışım ama işte burası Türkiye!

      Sil

Yorumlarınız benim için çok değerli. Yorumlarınız için teşekkürler...