21 Temmuz 2014 Pazartesi

BARCELONA - CASA MILA (LA PEDRERA)

İlk gün yorgunluktan fazla uzağa gidemeyince gezilecek yerleri bir sonraki güne bıraktık. İlk sıraya da Casa Mila'yı aldık. Öncelikle söylemeliyim ki yerli halka Casa Mila dediğinizde neresi olduğunu anlamıyorlar bu nedenle adres sorarken vs La Pedrera derseniz sizin için daha iyi olur.
Şansımın yanında ayrılmaz ikilim yağmur bizi bu tatilimizde de yalnız bırakmadı. Ağustos ayında gittiğim geziler de dahil olmak üzere henüz yağmurun yağmadığı bir tatilim yok. Ve tabiki Barcelona gezimizde de yağdı. Bu mekan için bir başka şanssızlığım da dış cephesinin bakımda olmasıydı. Bu nedenle dış cephesini göremedik malesef.
Casa Mila, Sagrada Famlia'dan sonraki Gaudi'nin en ünlü ikinci binası ve en büyük sivil bina. Gaudi Sagrada Familia'ya başlamadan önce 1906-1910 yılları arasında yapmış binayı. Binanın en önemi özellikleri 2 adet avlu olduğu için binanın her bölümünün güneş ışığından faydalanabilmesi ve tamamen doğal taşlardan yapılmış olması. Sürrealist olduğunu söylememe gerek yok herhalde :) Binanın en ilgi çeken yeri tabiki çatısı. Biz de en çok çatıda vakit geçirdik. Yağmur yağdığında çatıyı kapatıyorlar fakat bizim şansımıza sıra beklerken yağmur durdu ve çatıyı görebildik.
Binanın çatı katı da iç kısımlar gibi düz değil tabiki. Hatta bu binadaki hiçbir şey düz değil. Saplantılı bir şekilde düz hiçbir şey yok :) Özellikle bacalar asker gibi bekliyorlar çatıda. Bilim kurgu filmlerine esin kaynağı olabilecek bir tasarıma sahip. 
Casa Mila'ya giriş 17 Euro ve sıra beklemek istemiyorsanız internetten önceden bilet alabilirsiniz. Eğer sesli rehber hizmeti de almak isterseniz 4,5 Euro daha ödemeniz gerekiyor. Ulaşımınız konakladığınız yere göre değişir tabiki ama Casa Mila'ya en yakın metro durağı "Diagonal". Biz ise Barcelona Bus Turistic ile geldik. Aynı imkanları sağladığı söylenerek Barcelona Card satmak istenebilir size ama siz siz olun bizim düştüğümüz hataya düşmeyin. Barcelona Card almayın! Onun yerine Bacelona Bus Turistic bileti alın. Çünkü Barcelona dağınık bir şehir ve gezmenin en kolay yolu tur otobüsü. Barcelona Bus Turistic'in 1 günlük bilet fiyatı 27, 2 günlük fiyatı 35 Euro. Aynı zamanda online olarak satın alırsanız %10'da indirimden faydalanabilirsiniz. En büyük avantajı da her otobüste ücretsiz kullanabileceğiniz Wifi olması :)
Üstü açık tur otobüsleri gitmek istediğiniz yere gitmenin en kolay yolu. Aynı zamanda dinlenirken geçtiğiniz yerler ile ilgili de sesli rehber hizmeti de alabiliyorsunuz. Casa Mila yazısı bu kadar. Bakalım bir sonraki durak neresi?

2 yorum:

  1. Çok sevindim senin adına, farklı yerler keşfediyorsun.. İnşallah bize de nasip kısmet olur :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim sizin için de uygun fırsatlar olacaktır. Sevgiler :)

      Sil

Yorumlarınız benim için çok değerli. Yorumlarınız için teşekkürler...