9 Kasım 2013 Cumartesi

SARIMSAKLI

Henüz kış kendini tam anlamıyla hissettirmedi ama hafif hafif üşümüyor da değiliz. Üşüyorken içimi ısıtan yaz fotoğraflarına baktım sonra da yazmaya karar verdim. Evet biz bu sene yaz tatilinde 1 haftalığına Sarımsaklı'ya gittik. Tatile, ben, annem ve erkek arkadaşım hep birlikte gitmeye karar verdik fakat ulaşım işini her zamanki gibi sona bıraktık. Son dakikada bir otobüs firmasından bilet bulup yola koyulduk. Her yaz karayoluyla tatile giderken yaptığımız gibi Eskihisar-Topçular da 1 saat kadar sıra bekledik, huzurlu bir deniz yolculuğundan 8 saat kadar sonra Sarımsaklı'daydık.
 
Sarımsaklı'ya vardığımızda aylardan Ağustos olduğunu hiç de beli etmeyen bir hava karşıladı bizi. Sanırım Sarımsaklı ve Ayvalık'ı bu yüzden seviyorum. Yılın en sıcak mevsimleri olsa bile hava sizi hiç bunaltmıyor. Aynı zamanda sonradan öğrendik ki Sarımsaklı'da hava bir esmeye başladı mı 1 hafta durmazmış. Ve biz sanırım tam da o haftaya denk gelmişiz, çünkü geldiğimiz ilk günden son güne kadar rüzgar hiç dinmedi :) 
İsmini bölgedeki sarımsak taşı ocaklarından almış olan ilçe Ayvalık'a 8 km uzaklıkta ve upuzun bir plaja sahip. Yaz aylarında plajı her ne kadar uzun olsa da malesef tıklım tıklım. Sanıyorum bundaki temel etken Ayvalık merkezde denize girilememesi. Sarımsaklı plajının en önemli özelliği kumun vücuda yapışmamasıymış fakat sanırım biz olayı çözemedik, çünkü her kum gibi o da vücudumuza yapıştı :)
Deniz, kum güneş olayından biraz sıyrılıp gezmek isterseniz Sarımsaklı - Ayvalık arasında her yarım saatte bir en geç saat 01:00'e kadar minibüsler var. Banka ve alışveriş ihtiyaçlarınızı da böylece Ayvalık'tan karşılayabiliyorsunuz. Sarımsaklı'da otel fiyatları anlamsızca yüksek, gecelik 200-300 TL civarındaydı biz gittiğimizde. 2 odalı apartlar ise gecelik 125-200 TL arası. Bizim tercihimiz 3 kişi olmamız nedeniyle aparttan yana oldu. Apartların fiyatı denize olan yakınlığına göre değişiyor tabiki. Bizim kaldığımız apart plaja 1 sokak mesafedeydi. Plaja daha uzak olsun daha ucuz olsun diye düşünürseniz 70-80 TL'ye de oda bulabilirsiniz.
Sarımsaklı huzurlu, sakin bir sahil kasabası gibi. Geceleri kitap okuyabilir, ruhen ve bedenen dinlenebilirsiniz. Biraz eğlence arıyorsanız ya da çocuklu bir aile iseniz merkezdeki lunapark'a da gidebilirsiniz :) Küçük bir öneri aşağıdaki videoda gördüğünüz şeye binerken bir daha düşünün. Bostancı'dakine bindiğimde indirin beni diye ağlamak üzereydim :)
Sarımsaklı merkezde yapacaklarınız ve bizim yaptıklarımız bunlarla kısıtlı. Dilerseniz Ayvalık'tan kalkan tekne turlarına da katılabilirsiniz fakat biz onun yerine namını bolca duyduğumuz Şeytan Sofrası'na gittik. Şeytan Sofrası, muhteşem manzarası ve akıl almaz efsanesi bir sonraki yazımda burada olacak :) Sevgiler...

5 yorum:

  1. Yine severek okudum, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Yine güzel bir yazı, seçkin kareler:)
    Banada beklerim;) http://goosestyle.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Sarımsaklı kumsalı ile ayvalık ve cundaya yakınlığı ile çok iyi tatile bekleriz. http://www.sarimsakli.name/

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli. Yorumlarınız için teşekkürler...